Wat zijn de aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe printer?

Of het nu een vliegticket is of een grote transactie die je net hebt uitgevoerd. Sommige mensen vinden het ontzettend fijn om dit nog gewoon even uit te printen. Welke printer is jouw ideale printer? In dit artikel worden enkele aandachtspunten gegeven.

Kies je de laserprinter of de inkjetprinter?

Voordat je naar modellen en merken gaat kijken van printers, is het eerst verstandig om te bepalen wat voor type printer je wilt aanschaffen. Laserprinters staan bekend om hun snelheid en zijn erg handig wanneer alleen documenten afgedrukt moeten worden. Daarnaast werkt een laserprinter met poeder, waardoor deze na een tijdje stilstaan nog steeds prima werkt. Een inktjetprinter is over het algemeen wat langzamer en daarnaast kan ook de printkop weleens verstopt raken door de vloeibare inkt.

Zwart wit printer of kleuren printer?

Wanneer je documenten uitprint voor de eigen administratie is de keuze voor een zwart wit printer misschien de meest verstandigste. In dat geval is namelijk het gebruik vele malen goedkoper dan bij een kleuren printer. Afhankelijk van wat de bedoeling is met de printer moet je bepalen wat voor printer je neemt.

All-in-one-printer

Naast de zwart wit printer en de kleuren printer is er nog een optie. Er is namelijk ook een all- in-one-printer. Hier zit wel wat prijsverschil tussen, maar het biedt ook extra mogelijkheden. Zo kun je naast kopiëren ook scannen. Vooral voor zakelijk gebruik is dit een prima optie die door veel organisaties gebruikt worden.

Duurzaamheid van een printer

Het is in eerste instantie erg verleidelijk om de printer te nemen die het goedkoopste is. Het belangrijkste is eerst naar de behoefte te kijken. Vervolgens kijk je naar de duurzaamheid. Hoeveel kosten maak je voor het printen van een printje? Aan de hand daarvan kun je kijken wat op lange termijn de beste optie was.

 

Qua prijs is het verleidelijk om te kijken naar de goedkoopste printer die voldoet aan jouw eisen. Los van de potentieel lagere kwaliteit van de printer, heeft het echter nog een nadeel. Voor sommige printers kun je bijna geen inktpatronen vinden of betaal je een vermogen voor een los inktpatroon. In dat geval is goedkoop dus duurkoop.