Zakelijk printen voor ZZP’ers

Er zijn in Nederland veel ZZP’ers met een klein tot middelgroot bedrijf die meer printen dan ze denken. De meesten staan er eigenlijk helemaal niet bij stil hoeveel ze printen en hoeveel ze hierop kunnen besparen, dit bedrag kan toch al snel oplopen.

Gebruik geen ‘gewone’ printer voor zakelijk printen

De gewone printer voldoet al snel niet meer aan uw eisen. Een dergelijke printer is te langzaam, de kwaliteit is niet goed genoeg en bovendien kost het vervangen van de toners onnodig veel geld. Ook hebben deze printers het nadeel dat ze niet zo veel aankunnen, als u veel print op een gewone printer kan dat deze overmatig belasten waardoor de afdrukken nog slechter worden of waardoor de printer niet meer naar behoren werkt. Natuurlijk kan de situatie ook zo zijn dat u weinig print en dat de afdrukken niet van topkwaliteit hoeven te zijn, in deze situaties kan een gewone printer prima gebruikt worden.

Welke printer moet ik dan wel kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten printers en merken op de markt, waardoor het lastig is om een keuze te maken welke printer het beste past bij uw bedrijf. Voor bedrijven waar veel met kleur wordt geprint (denk bijvoorbeeld aan grafische bedrijven), kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een A3 kleuren laserprinter. Met deze printers kan je zowel in A3 als A4 printen en uiteraard ook gewoon in zwart wit. Ook hebben zo een grote afdrukresolutie waardoor de afdruk van hoge kwaliteit is en hebben ze relatief lage bedrijfskosten. Als kleur niet zo belangrijk is kan je kiezen voor een zwart wit laserprinter, deze zijn ideaal voor als u bestanden afdrukt die geen kleur bevatten. Omdat u hierbij maar één soort cartridge gebruikt zult u kosten besparen omdat u geen kleuren cartridges hoeft te kopen. Deze printers zijn ook in meerdere varianten te koop, namelijk:

  • Zwart wit A4: deze kunnen perfect op A4 printen, als u alleen maar op A4 print zijn deze ideaal.
  • Zwart wit A4 all-in-one: bij deze printers heb je ook de mogelijkheid om te kopiëren en te scannen.
  • Zwart wit A3 all-in-one: deze kunnen zowel A4 als A3 printen, ook kunnen ze kopiëren en scannen.

Inkjet of laser?

U heeft ook nog de keuze tussen inkjet of laserprinters. Voor bedrijven die alleen maar tekst printen zijn laserprinters de beste keus. Deze zijn vaak een stuk sneller dan inkjet printers waardoor er minder tijd verloren gaat. Inkjetprinters zijn dan weer beter om op een hogere resolutie en met realistische kleuren afbeeldingen af te printen.

Laten afdrukken

Wilt u folders afdrukken? Kijk de mogelijkheden op drukbedrijf.nl