Wat je moet weten over bedrukte dozen

Wat je moet weten over bedrukte dozen

Je ziet het steeds vaker: bedrukte dozen. Dat komt aan de ene kant natuurlijk door het feit dat er tegenwoordig überhaupt veel meer pakketten verstuurd worden, maar het is ook zo dat bedrijven er simpelweg steeds vaker voor kiezen om de pakketten die ze versturen van een bedrukking te voorzien. Waar bedrijven vroeger vaak gewoon een onbedrukte doos verzonden, zie je dat nu nauwelijks nog. Bedrukte dozen hebben namelijk bepaalde voordelen ten opzichte van onbedrukte dozen. Wat deze voordelen precies zijn, gaan we in dit artikel bespreken. Daarnaast gaan we ook nog even kijken hoe het bedrukken van dozen in zijn werk gaat; we gaan dus kijken naar het proces dat voorafgaat aan de verzending van bedrukte dozen.

De voordelen van bedrukte dozen

Het kan misschien vreemd lijken om als bedrijf de dozen die je verstuurd te laten bedrukken. Het kost immers zowel tijd, moeite en geld om dozen te laten bedrukken. Dit zit hem vooral in het (laten) ontwerpen van een bedrukking, de continue samenwerking met een bedrukkingsbedrijf en de kosten die daarmee gepaard gaan. Hiervoor krijgt men echter genoeg tijd als bedrijf. De gemaakte kosten worden in de meeste gevallen namelijk bijzonder snel terugverdiend door de naamsbekendheid en de klantenbinding waar de bedrukking voor zorgt. Als klanten de doos met bedrukking ontvangen, of andere mensen deze dozen eenvoudigweg voorbij zien komen, worden ze immers weer even herinnerd aan de naam van het bedrijf. De dozen zijn, kortom, een soort kleine billboards, maar dan een stuk goedkoper. Dat is dan ook de reden dat bedrijven vaak voor een opvallend uiterlijk gaan, als ze hun dozen laten bedrukken; op die manier vallen de dozen immers nog meer op. Doorgaans gaan ze hier echter niet té ver mee, want een ander voordeel van bedrukte dozen, dat eveneens voor klantenbinding zorgt, is dat men er professioneel mee over komt. Als je als klant een pakket ontvangt met bedrukking neem je het desbetreffende bedrijf immers een stuk serieuzer dan wanneer je een blanco doos toegestuurd krijgt.

Hoe gaat het bedrukken van dozen in zijn werk?

De meeste bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het bedrukken van dozen gaan als volgt te werk. Allereerst stuur jij bepaalde informatie en voorkeuren op, zoals het logo van je bedrijf en de gewenste afmetingen en kleuren. Vervolgens maakt het bedrijf een proefdoos, die ze naar jou opsturen. Als deze aan de wensen voldoet, gaat ook de rest van het gewenste aantal dozen in productie. Zo niet, dan kunnen er nog aanpassingen aan de doos gedaan worden.

Meer informatie: https://www.gepakt.nl/