Tips voor een gezellig kantoor

Een gezellig kantoor zorgt voor een creatieve en productieve werkomgeving. Naast een grote kamerplant zijn meerdere manieren om een gezellig kantoor te creëren.

 

Kleur en materiaal

Kleuren bepalen in hoge mate de sfeer op kantoor. Zo kunnen veel verschillende kleuren als druk ervaren worden. Rustige kleuren zorgen voor een fijne en rustige werkplek. Tegenwoordig is het in om een kantoor steeds meer als een woonkamer in te richten. Warme kleuren kunnen hier een goede rol bij spelen. Ook materiaal speelt een grote rol.
Zo is steigerhout momenteel enorm in, mensen ervaren steigerhout als natuurlijk en de geur van het hout zorgt voor een prettig gevoel.

 

Licht, planten en akoestiek

Ook licht en akoestiek zijn belangrijke pijlers voor een gezellig kantoor. Zo wordt led verlichting en tl verlichting vaak geassocieerd met een saaie zakelijke omgeving. Terwijl gloeilampen of schemerlampen juist meer sfeer brengen. Ook kun je planten bestellen om te zorgen voor sfeer op kantoor, daarnaast geven planten ook nog zuurstof af, waardoor het ziekteverzuim lager wordt en medewerkers zich prettiger voelen.

 

De belangrijkste schakel ben je zelf

De belangrijkste schakel voor een gezellig kantoor ben je zelf. Zorg ervoor dat er geen conflicten zijn op kantoor en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Indien er wel conflicten zijn, praat deze dan snel uit. Een gezamenlijke dagstart kan er ook voor zorgen dat er gezelligheid ontstaat op kantoor. Tijdens de dagstart is er vaak ruimte om een geintje te maken of wat meer persoonlijke achtergrond mee te geven. Zorg ervoor dat er op kantoor verder altijd ruimte is voor een geintje en een dolletje.

Leave a Reply