Laadkabels aan huis, het is mogelijk!

Wellicht zit u al een hele tijd na te denken om een elektrische of hybride auto aan te schaffen maar het enige probleem wat u heeft is dat u geen idee heeft hoe hem op te laden? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over de oplaad mogelijkheden van een elektrische en hybride auto’s.

Verschillende mogelijkheden om uw auto op te laden

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw auto op te laden. Om te beginnen is er een oplaadpaal voor thuis. Als particulier kunt u ten alle tijden een laadpaal bij u thuis plaatsen. Maar het is niet altijd mogelijk om eer een te plaatsen bij uw woning. Dit komt omdat het op uw eigen terrein moet worden geplaatst en het niet altijd mogelijk is om uw auto te parkeren op uw eigen terrein. Dan zal het moeten worden geplaatst in een openbare ruimte en daar heeft u toestemming van de gemeente voor nodig.

Er zijn twee soorten laadpalen. Er zijn er met en zonder vaste laadkabels. U als particulier kan bij uw elektrische auto of hybride auto een kabel meegeleverd krijgen, daarom zou het voor u niet nodig zijn om een vaste laadkabel erbij te kopen terwijl als u dat niet heeft is het wel nodig om een laadkabel erbij te kopen. Dit zijn twee soorten lijnen van laadpalen, maar er zit wel veel verschillende aspecten per laadpaal. Verschil is vermogen, of er meerdere aansluiten aan kunnen en wat voor beveiliging erop zit.

Publieke laadpalen

De gemeentes kunnen publieke oplaadpalen laten instaleren bij openbare plekken. Bij sommige gemeentes is dit gratis maar bij andere gemeentes heeft u een laadpas nodig om daar te kunnen laden. Dit soort laadpunten zijn door heel Nederland te vinden, u heeft wel een eigen laadkabel nodig om te kunnen aansluiten op de paal.

Snel laad punten

Op verschillende plaatsen in Nederland is het mogelijk om uw elektrische auto op te laden doormiddel van snel laden. Dit zijn punten van FastNed en daar zijn laadpassen voor nodig. Deze passen maken gebruik een abbonement wat u kan afsluiten.

Oplaadtijden

Als u een stopcontact gebruik als laadpaal kan u het al gauw ruim acht uur kosten om uw auto op te laden terwijl als u een laadpaal thuis heeft of een publieke laadpaal gebruik kost dit u een uur of vier. Een snel laad paal doet dit allemaal een stuk sneller namelijk in gemiddeld een half uur tijd! Houdt er wel rekening mee dat niet alle auto’s geschikt zijn om snel te laden en u moet natuurlijk hiervoor betalen. Ook zijn de palen niet overal te vinden en daarom zult u rekening moeten houden met het feit dat als u bijna geen energie meer hebt u zo snel mogelijk er een moet vinden en anders u stil komt te staan.