Kom alles te weten over een catering!

Grote bruiloft gepland? Een goede catering kan hier natuurlijk niet aan ontbreken. Er zijn verschillende soorten van catering. Kies een soort catering dat past binnen jouw feest of idee en bekijk het aanbod hiervan. Op een bruiloft wil je misschien wel alleen hapjes? Of toch ook avondeten? Maar wat houdt een catering precies in en wat doet een cateraar?

Wat is een catering?

Een catering wordt ingezet voor het verzorgen van eten en drinken voor bijvoorbeeld bedrijfsrestaurants. Een catering kan ook worden gebruikt voor evenementen of feesten. Het eten en drinken wordt door de cateraar van te voren voorbereid of kan dit ook ter plekke klaarmaken. Door middel van de catering is er op het evenement of feest eten en drinken voor de uitgenodigde gasten.

Soorten catering

Nu zijn er verschillende soorten catering, met verschillende soorten onderwerpen. Hier volgen de soorten catering:

  • Bedrijfscatering. De bedrijfscatering verzorgt het eten en drinken binnen bedrijven. Dit is vaak de lunch. Je kunt hier vaak dingen zelf pakken maar gerechten kunnen ook worden bereid.
  • Institutionele catering. De institutionele catering wordt vaak voor ziekenhuizen of gevangenissen ingezet. Bij de institutionele catering worden vaak het ontbijt, lunch en avondeten verzorgd.
  • Catering voor scholen. Bij deze soort catering wordt het eten verzorgd voor scholen. Voor middelbare scholen is dit meestal alleen de lunch. Voor hogescholen en universiteiten kan het eten ontbijt, lunch en avondeten betreffen.
  • Catering voor vliegtuigen. In vliegtuigen worden vaak ontbijt, lunch en avondeten aangeboden.
  • Bij een partycatering wordt er bij een feest of evenement de catering verzorgd. Vaak worden hiervoor locaties afgehuurd door de opdrachtgever. De catering kan ook voor grotere evenementen plaatsvinden voor bijvoorbeeld festivals of in voetbalstadions.

Het aanbod van een catering

Cateraars hebben meestal een groot aanbod aan eten en drinken. Denk bijvoorbeeld aan borrelgarnituur, koude/warme buffetten, lunches, barbecue en nog veel meer. Meestal werken cateraars met offertes. Hierbij kan je aangeven wat voor een soort catering je graag wilt hebben, welke gerechten je wil hebben, voor hoeveel personen de catering is en hoe lang de catering gaat duren. Catering nodig voor een evenement of feest? Vraag nu een offerte aan!