Het afleggen van examens

De meeste mensen leggen het grootste gedeelte van hun examens op school af maar naast de schoolexamens die we allemaal kennen, zijn er nog meer examens die je moet afleggen. Lees snel verder om daar meer over te weten te komen.

Voertuigen besturen

Om een voertuig op wielen, zoals een auto, scooter of motor, te mogen besturen heb je een rijbewijs nodig. hiervoor moet je eerst een aantal lessen volgen waarna je een examen moet afleggen om het rijbewijs te halen. Ditzelfde geldt voor de echte waterratten onder ons bij het halen van je vaarbewijs. Wanneer je dan eindelijk je vaarbewijs hebt bemachtigd wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk een stukje gaan varen. Zelfs als je geen eigen boot hebt kun je natuurlijk altijd makkelijk een boot huren. Als het vasteland en het water niet goed genoeg is voor je kun ook voor je vliegbrevet gaan, ook hier moet je weer examens voor afleggen.

Verder in je carrière

Om verder te komen in je carrière of om een nieuwe baan te vinden is het soms nodig om bepaalde certificaten te halen, denk bijvoorbeeld aan veiligheidscertificaten of ICT-certificaten. Voor mensen die van plan zijn om te werken in de financiële dienstverlening is het belangrijk om het wft basis certificaat te halen. Wft staat voor Wet Financieel Toezicht en is bedoeld om consumenten te beschermen. Om te werken in de financiële dienstverlening en om advies te mogen geven aan klanten zul je eerst je wft certificaat moeten behalen.