Belasting besparen: Tips voor ondernemers

Belasting is geen leuk woord, het is een blauwe envelop die over het algemeen alleen maar veel geld kost. Dat is de instelling van de meeste ondernemers en dit geeft al wel aan dat het een gehaat onderwerp is, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om flink te kunnen besparen op de belasting, zelfs in zoverre dat belasting terugkrijgen tot de mogelijkheden behoort. Maak je leuke winst in je bedrijf en heb je nog steeds een VOF of een eenmanszaak? Dan moet je zo snel mogelijk overgaan naar een BV en je bespaart al een flinke som aan belastingen. Een heel gedeelte aan inkomstenbelasting kun je ineens zelf houden.

Maak gebruik van de mogelijkheden

Een kantoor aan huis? Vroeger waren er heel veel mogelijkheden om geld terug te krijgen, maar er liggen nog steeds tientallen tot honderden euro’s voor het oprapen. Slechts één op de acht ondernemers maakt hier vandaag de dag gebruik van. En wat te denken van de partner die achter de schermen meewerkt in de zaak, wellicht met de bestellingen of de administratie? Die uren zijn ook af te trekken van de belastingen en daarmee kan het snel oplopen. Het is geen fraude, het is geen truc, het is gewoon gebruikmaken van de mogelijkheden die de Belastingdienst zelf aanbiedt. Nog een tip? Denk eens goed na over de auto. Is de auto niet van de zaak, maar rijd je wel geregeld langere afstanden voor het bedrijf? Dan is hier ook aftrek voor mogelijk en wanneer je echt veel rijdt, zal dit je echt veel geld opleveren. Geld dat je alle jaren gemist hebt, maar vanaf nu kan daar verandering in gaan komen!

Tip: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/facturen/offerte-programma/

Hoe word je accountant?

Er zijn veel mensen die in het bedrijfsleven zitten en die zich wensten dat zij iets meer zouden weten van de financiële aspecten zoals de boekhouding. In de meeste gevallen moeten daar mensen voor aangenomen worden of ingehuurd en deze mensen hebben vaak een hoge prijs. Voor kennis wordt immers betaald. Ben jij één van die mensen die net zoals ik meer zouden willen weten van accountancy, dan is het een goed moment om even verder te lezen, want ik vroeg me altijd af hoe je een accountant wordt. Ik vond het antwoord op het internet en na een paar maanden studie was ik zover, ik had mijn diploma en wist precies hoe en wat ik kon doen. Ik merkte ook dat een groot verschil is tussen een RA-accountant en een AA-accountant. Voor de eerste heb je een hogere opleiding nodig, voor de tweede heb je een Hbo-niveau nodig. Niet alle opleidingen vereisen een diploma, maar het niveau moet er wel zijn. Anders is het weinig zinnig om de opleiding te gaan doen, want die is niet zo makkelijk als de meeste mensen denken.

Aanbevolen: https://zelfboekhouden.org/online-facturatie-software-vergelijken/

Een goede accountant worden

Het worden van een goede accountant is aardig wat werk en studie. Het is niet iets dat je in een paar weken doet, want er zal aardig wat gedaan en gelezen moeten worden. Daarnaast heb je in de meeste gevallen niet genoeg aan een papiertje. Er zijn ook praktijk opleidingen nodig zodat je aan kunt tonen dat je ervaring hebt, maar dat is het minst moeilijke gedeelte van de opleiding zelf. De studie is aardig wat taaier, maar wie een VWO niveau heeft op minstens wiskunde A en bij voorkeur M&O, die kan een heel eind komen met de voorkennis over de verschillende onderwerpen. Ben je iemand die uit het bedrijfsleven de opleiding instroomt, dan heb je daarmee een praktisch voordeel. De problemen tijdens de opleiding zullen namelijk een stuk concreter zijn voor de mensen die ervaring hebben met ondernemen.

What is an audit