Massage op het werk krijgen ter ontspanning?

massage op het werk krijgen ter ontspanning?

Massage op het werk krijgen ter ontspanning? Dat klinkt goed! Maar het kan ook je stress verminderen en werkresultaten verbeteren. In het bedrijfsleven krijg je te maken met stress. De stress kan veroorzaakt worden door een strakke deadline, een presentatie voor je leidinggevende of bepaalde resultaten die moet halen. Een massage kan helpen bij het verminderen van stressklachten en zelfs ziekteverzuim. Dus een massage op het werk krijgen ter ontspanning? Ja graag!

Hoe werkt een bedrijfsmassage?

Een bedrijfsmassage wordt uitgevoerd in een massagestoel. De massage duurt 15-20 minuten per werknemer. Zo kunnen er gemiddeld drie werknemers per uur van een massage genieten. Tijdens de massage richt de masseur zich op drukpunten. Hierdoor stroomt het bloed sneller door je lichaam en worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. De ontspanning in je lichaam helpt niet alleen fysiek maar zeker ook mentaal. Voor de werknemer resulteert dit in:

  • Meer zuurstof in het bloed
  • Een verhoogde concentratie
  • Het verlagen van de stress
  • Meer energie
  • Ontspannen spieren

Door de positieve werking van een bedrijfsmassage gaat het werkgeluk omhoog en presteren werknemers beter. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werknemers die hoge stress ervaren op werk zich vaker ziekmelden. Als bedrijf hoop je dit natuurlijk tegen te gaan. Het boeken van een bedrijfsmassage is een preventiemiddel. En zeg nou zelf een glimlach bezorgen op het gezicht van je werknemers is voor de baas ook een beetje werkgeluk.

Wat als je niet houdt van een massage?

Een tevreden werknemer presteert beter. Maar een massage op het werk krijgen ter ontspanning? Ziet iedereen dat wel zitten? Sommige mensen vinden het niet prettig om aangeraakt te worden, maar een massage op het werk is heel laagdrempelig. Je hoeft je kleding niet uit te doen en vaak ga je ook niet liggen. Je zit gewoon relaxt op een massagestoel. Zo is het minder ongemakkelijk en kan je toch relaxen. Dus ook voor mensen die normaal niet van massages houden kan dit helpen bij de ontspanning. Ik zou zeggen probeer het eens! Misschien verandert de kijk op massages wel volledig na het ervaren van een stoelmassage.

Het nieuwe werken

Bedrijfsmassages hoort eigenlijk een beetje bij het ‘nieuwe werken’. Bij het nieuwe werken vinden werkgevers het belangrijk dat de werknemers zich goed voelen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen die minder stress op het werk ervaren gemotiveerder zijn en taken efficiënter oppakken. In Finland zijn ze aan het testen met een vierdaagse werkweek. Het blijkt namelijk dat werknemers die 4 dagen werken net zoveel af kunnen krijgen als werknemers die 5 dagen werken. Door die extra dag vrij heb je meer tijd om op te laden en werk je op de dagen dat je wel werkt veel efficiënter. Ook is er meer tijd voor familie, vrienden en hobby’s. Dit werkt allemaal stres verlichtend.
Vroeger zat het heel anders in elkaar, maar nu ook de vrouwen fulltime aan het werk zijn is het wel nodig om tijd vrij te maken voor je kinderen en andere belangrijke zaken in het leven.