Zo boost je je business met een vast nummer op mobiel

Wil je zaak goed lopen, dan moeten klanten weten dat ze je kunnen bereiken, ongeacht tijd en plaats. In het begin negeren de meeste bedrijven de noodzaak van een plaatselijk telefoonnummer. Je zult de noodzaak ervan waarschijnlijk pas inzien als je bedrijf een paar klanten krijgt.

Als je bedrijf eenmaal groei doormaakt, zullen er veel telefoontjes binnenkomen, en een vast nummer op mobiel is dan voordelig op de volgende manieren:

Klanten weten dat je plaatselijk bent

Consumenten werken graag met plaatselijke bedrijven en steunen ze. Als je een lokaal telefoonnummer hebt, twijfelen klanten er niet aan dat ze een bedrijf binnen hun netnummer bellen. Het schept vertrouwen, en klanten vinden je aantrekkelijk als je je presenteert als een warm en vriendelijk bedrijf bij hen in de buurt.

Meerdere mogelijkheden

Een lokaal telefoonnummer geeft je toegang tot exclusieve functies. Als je genoegen neemt met virtuele vaste nummers, kun je telefoonnummers toevoegen of verminderen en oproepen naar meerdere toestellen tegelijk doorschakelen. Je kunt professionele voicemails en begroetingsberichten voor je klanten maken. Ook kan je dienstverlener alle andere aangepaste veranderingen aanbrengen die je nodig hebt voor je bedrijf.

Een andere eigenschap die het hebben van een lokaal telefoonnummer voordelig maakt is meldingen voor inkomende oproepen en het screenen van gesprekken. Ongeacht je wereldwijde locatie kun je inkomende en uitgaande gesprekken voeren of aannemen.

Meer professionaliteit

Een lokaal telefoonnummer dat aan je bedrijf gewijd is, stelt je in staat je merk consequent op te bouwen. Je hoeft je geen zorgen te maken over welk nummer op een bepaalde vermelding staat als je een lokaal bedrijfsnummer hebt. Ook verlies je geen business als je van het ene mobiele nummer op het andere overschakelt.

In de zakenwereld is ethiek zinloos zonder professionaliteit. Klanten verwachten dat je op tijd bent, hun telefoontjes aanneemt, en snel antwoord geeft. Met een lokaal telefoonnummer vertrouwen klanten erop dat je bereikbaar bent en uitzonderlijke klantenservice kunt bieden.

Nieuw: Text to Speech spraakbot

Voor wie van plan is plaatselijke bedrijven, zoals cafés, te verkopen, kunnen kopers opbellen om als ‘mystery customer’ op te treden om te zien hoe je klantenservice is, zowel over de telefoon als in persoon – dit is vooral belangrijk als je het café te koop hebt aangeboden bij een grote bedrijfsmakelaar. Zorg dat er altijd iemand is om op een beleefde en behulpzame manier te antwoorden.

Kostenefficiënt

Lokale telefoonnummers zijn betaalbaar en soms gratis. Je hoeft alleen te betalen als je belt. Als cliënten bellen is dat aan jouw kant gratis. Als je in de zaak internationale of regionale oproepen ontvangt, kun je ze vanuit elk deel van de wereld op elk moment, virtueel en zonder kosten aannemen via je lokale nummer.

Scheidt persoonlijke en zakelijke communicatie

Een lokaal telefoonnummer stelt je in staat je zakelijke en persoonlijke leven gescheiden te houden. Je hoeft niet langer je privé telefoonnummer op alle platforms te geven. Een lokaal telefoonnummer maakt het mogelijk het gesprek van een klant te onderscheiden van dat van een vriend of familielid.

Een lokaal zakennummer maakt het mogelijk om openingstijden te hanteren en je klanten op de hoogte te houden. Hoewel klanten je tijdens de kantooruren gemakkelijk kunnen bereiken, kunnen ze, zodra je voor de dag naar huis gaat, een bericht ontvangen om hen te laten weten dat je gesloten bent.

Onderaan de streep

Als je eenmaal de voordelen van een lokaal telefoonnummer begrijpt, zul je je bereik vergroten door er een aan je zaak toe te voegen. Je kunt het virtueel gebruiken met overzeese klanten of meer plaatselijke klanten bereiken als ze zien dat je binnen hun netnummer zit. Het geeft je ook extra voordelen zoals consistentie, kostenbesparing, veelvoudige functies, en scheidt je persoonlijke en zakelijke communicatie.